17 May 2012

bulatan gembira itu :')

Assalamualaikum. oleh kerana blog ini memang diari hidup so memang patut la kan nk emo-emo kt sini. takde hal la kan? macam biase, balik usrah je mesti jadi camni, emo terlebih. nangis sana. nangis sini. normal la tu sebab dh tau diri banyak buat salah kan?

straight to the point la, tadi g usrah. usrah wida'. last la tu utk sem ni. sem ni jarang-jarang g usrah. banyak sangat alasan bagi kt akak murabbi. busy la. meeting la. class la. alasan paling slalu guna "iman manusia menaik menurun. so, arini x g usrah sbb maybe iman tgh turun". Astagfirullah jahil-nya diri ni kan?

yeah. amal rindu usrah. amal rindu nikmat iman itu. amal rindu amal yang dulu. amal yang dulu. mana hilang? tepuk dada, tanya iman. and apa perasaan bila tau diri sendiri tgh buat salah, tapi kite still teruskan? tau benda tu berdosa, tapi why still buat jugak? ah. again. tepuk dada, tanya iman.

akak murabbi cakap, if buat salah, paling cepat Allah anta warning is bile hati kite rase gelisah and kite sedar akan kesalahan itu. Allah tegur melalui rasa hati kita.so true. maybe kalu first time, ignore. second time, ignore. tapi sampai bila nk ignore? sampai Allah tarik balik warning tu? sampai nanti tak terdetik pun kt hati bahawanya apa yg kite buat tu salah? that time, everything pun dah tak guna kot. menyesal? tak guna. terlewat.

ya Allah, semoga ditenangkan hati ini. semoga ditunjukkan jalan yg benar. semoga dipermudahkan segalanya. semoga istiqamah dalam amalannya. semoga dijaga imannya.ameeeeennnnn. wslm.


p/s : perkongsian usrah,

"jihad paling dekat : melawan hawa nafsu"





11 May 2012

mktg 3010


Assalamualaikum. Twin S Corporation Sdn Bhd. konon-nya nama group utk marketing ni. group 8. seriously first time perah otak sangat-sangat cari idea utk present semata-mata nk buat sir impressed. dr zainurin dahari. seriously i'll never forget ur class la sir. gempak sangat maybe?

so, alhamdulillah we are done with our presentations. plural means 2 presentations, case study and marketing plan. bukan setakat perah otak, perah duit jugakkk. chery kesayangan sampai sakit sacrifice demi memantapkan presentation tersebut. but Alhamdulillah, everything was paid-off. niat present jangan hanya mengharapkan marks yang gempak-gempak, yg penting enjoy. yang penting sume puas hati. yg penting ukhuwwah itu sentiasa terjaga. yg penting ade lesson yg sume dapat. tapi yg paling penting presentation dah habisssssss  :p

betul kata orang, bila di saat genting, manusia ni blh jadi kreatif. bila terpaksa, baru keluar sume skills terpendam. and yes, kite sume memang berbakat la kot. berlakon? model? pereka grafik? editor? sume dh pandai edit-edit, posing-posing, berfikir di luar kotak gamak-nya. multitasking nampak-nya. Alhamdulillah again. awesome! :)

ingat dr zainurin pesan, marketing is about establish impression in creating perception. thats why la ber-blezer bagai. rasa-nya boleh credit kt tikah kot sbb susah payah carikan blezer even last minute baru kalut nak cari. and rasanya boleh credit kt all members of 102SE for your support.atin, nomi, pqah, eid, ibu, saranghaeeeee. and credit jugak kt family Nani yang supporting sangat. nak credit sume memang la panjang. Allah je yg tau how much we appreciate all your efforts :)

so, Twin S Corporation Sdn Bhd, congrates! do the best, leave the rest to Allah. yeah. we did it! khalass :D

p/s : rase nk publish video gimik, video yg buat polka-dot nangis? eh, mmg trademark ktorg video gegar-gegar ni. haha :p

presentation 1 : case study :)

video

presentation 2 : marketing plan (spies spec)

video


video