25 November 2010

assalaaaamualaikum!fuhhh..agak berhabuk la ye ini blog.sorry-my-little-blog,heart said maybe.haha.i'm just counting days now.bape hari nk g gombak?wait,lets check the calendar.ummm..1,2,3...13 days more kot.ntah la.x pndai sgt nk kire2 hari ni.nk g tmpt baru,msti la kene ade brg baru kn?serously,i need a retail therapy right now!tp harapan je la yerk sbb xde sape pon kt umah ni.sume busy-kalah-datuk-najib tu.xpe2.still act cool babe!buat list dulu pon cm ok gk.nnti trus tunjuk kt mak bapak.mau nye pengsan nanti!

1. BAJU KURUNG.siyes ni benda plg WAJIB kene wt baru punye.bosan kot pakai yg same.org tgk pon naik mual. mak i pon mmg suke bab2 beli kain buat baju ni tau!mau taknye,wardrobe mak i penuh baju kurung u know!mmg xde baju lain la.anak melayu sejati katakan.so,ke mana tumpahnya kuah kalau tak atas kain kn?eh eh..maap ckgu meriam ksygn.pnt2 die aja i bm smpai dpt a tp cenggini jadinya.sorry ckgu.

2. BAJU LABUH,segala jenis SELUAR yg blh dibeli ye.i ni bkn jenis addicted to brg2 branded tp kalau dpt apo salahnye.kecik tapak tgn i ni tadah nanti.beli baju labuh siyes prasan cm baek je pdhal tuhan je la tau.saje la wt koleksi,kot2 nanti i masuk usrah ke hape ke kt sane.insyaAllah baek la hendaknye ye.

3. SHOES.yg ini agak la susahnye nk mintak ngn mak bapak i.ma,kasut lg 1 blh?pleasee ye.lau u'oll tgk kt bilik ni mmg dh b'tingkat2 kotak kasut tp biase la ye,manusia mudah bosan dan melayu mudah lupa.kdg2 i lupa kasut jenis ape yg i ade yg last2 nye asyik pakai kasut same je sepanjang tahun.kucing nk tumpang tidur pon takut tau nk datang dkt kasut i!sape brani blh la curik.

4. BRG2 KECIK tu..penting kot nk kene update stok dg yg latest punye.yg ni pon feberet mak i jgk ni. sbakul haaa die punye.i ngn kakak i mmg xleh lwn la.nnti i beli byk2 gantung awa2 kt tingkap bilik i eh?gila!

5. LANGSIR.kdg2 pk cm pelik kedekut sgt ke uia smpai nk kene bli langsir segala.yg itu i x nk masuk cmpur.hehe.ade la senior-yang-baek-hati-lagi-helpful suggest kt i ni,'bawak langsir yang sebesar tingkap and sepanjang pintu'.pening-pening lalat la juga ye bile difikirkan mksud tersirat di sbalik kata-kata seorg senior itu.haha.katanye nk wt ltk kt compartment.yela2.nanti i beli ye..

6. BRG MANDI,deodorant,bedak sejuk,krim itu,krim ini..phm2 sndiri la ye memandangkan nama i ni ada t'tulis binti di blkngnya,maka adalah normal bagi i utuk beli brg2 sebegini ye.

7. naye nk suruh i list sume bnda kt sini.confirm smpai pg esok x abis.*twink twnk*.cukup dh kot yg basic je kite kene bli baru.bantal beg cadar and segala yg remeh temeh tu harap di-ignorekan je la ye.habis duit mak bapak i nanti.mane nk byr fees i yg mahal2 tu,mana nk beli swift utuk i lg.hrpn doe.haha.so,lets shopping!

2 comments:

cHaN said...

banyak nye barang mu nak beli!
sama r kita!
HAHA

aMaLiNa said...

biase la...haha..pdhal bkn sume beli pon.list je pnjg..