14 February 2011

cinta milik siapa?

slm. tajuk mcm gempak je padahal copy tajuk teater smlm. biase la first time tgk teater. ok. amalina jakun. fine. excited mcm budak kecik memeang i kecik pon. best la x rugi duit 3 hinggit spent utk bli tiket. correction, 6 hinggit sbb blanje si azi yg kecoh tu. jgn marah ye cik azi. thanks temankan smlm:)

first time tgk title teater tu pun dh blh agk jln ceritanye. conclusion yg i dpt smlm sgt simple : cinta tu milik Allah je. cinta kt Allah, Nabi Muhammad S.A.W, parents.. memang sokong sgt2 la. yela kn, budak-budak muda-mudi zaman sekarang ni mcm dh lain sikit ye. i love u, u love me, i follow u, u follow me..bla bla bla. insyaAllah kalau teguh iman and prinsip tu, blh la ye elakkan benda2 cm gini.tambah-tambah time-time Valentine ni. sape yg x tahu ttg ape itu Valentine akan sambut je bnda ni. "jom yang, celebrate valentine". banyak la valentine nye. ingat lagi zaman muda-mudi dulu, siap buat poster gantung kt keliling padang lagi psl valentine ni. bkn nak promote valentine tp nk cegah ye. astagfirullah. smoga kita dijauhkan dgn benda-benda mengarut cenggini ye..nauzubillah.

ni cik amal copy paste je from wiki tu. x sempat nye nk taip2 sgale. byk koje lg. hehe. just peringatan utuk diri sendiri and kwn2 laen jgk. insyaAllah...wslm.


"Saint Valentine's Day, commonly shortened to Valentine's Day,is an annual commemoration held on February 14 celebrating love and affection between intimate companions.The day is named after one or more early Christian martyrsSaint Valentine, and was established by Pope Gelasius I in 496 AD. It was deleted from the Roman calendar of saints in 1969 by Pope Paul VI, but its religious observance is still permitted " adapted from wiki.

“And whoever seeks a religion other than Islam, it will never be accepted of him, and in the Hereafter he will be one of the losers" [Aal ‘Imraan 3:85]