24 July 2011

telefon bimbit :p

Assalamualaikum. entry yg tkde motif. saje je isi masa lapang kt rumah taktau nk buat ape padahal byk je keje blh buat. pemalas sebenarnya. haha. alasan je.so nk ber-story psl hp a.k.a telefon bimbit mcm tajuk entry tuhhh. stat gune hp mase form2 kalau tak silap. ntah la ingat-ingat lupa lama sangat dh. hehe.


ni hp first skali gune. nokia 1100. memang la kalau bwk hp ni g uia blh buat baling kt biawak je kan, tapi dulu bangga ohhh ade hp ni. beli guna duit sendiri tuh. around 200 jugak la beli. rela la kumpul duit hari-hari nk beli hp. tapi nk beli yg canggih-canggih tkde modal pulak. yg ni pun kawan yg tlg blikan, aq kasi duit je kt die. haha. pikir-pikir balik aishh beraninya aq bg duit kt kawan cmtu je. haha. tp skang hp ni dh jadi toys si alya kt rumah. ape yg rosak pun taktau. tak pasal-pasal dh jadi hp mainan. lalalala~


then ni 2nd hp. nokia 2300. beli yg 2nd hand je sbb kawan nk jual die nk beli hp baru. 300 gk la aq beli. time tu form3. kalau ikutkan 300 tu mahal la sbb ni 2nd hand tapi taktau la knape aq beli. rela kot kluakan duit dr bank pertanian a.k.a agro bank tuhhh. hehe. seingat aq hp mmg tahan lasak la. kena hentam ke jatuh ke hape ke steady je. hidup sihat walafiat. hehe. hp ni paling byk memori la. dh 3x kene rampas kt hostel tp alhamdulillah dpt balik. and aq memang tak serik-serik slalu bwk hp g hostel. haishhhh. last skali kena rampas masa sehari nk spm. dhabitah si tudung hijau yg amik. menangis ohhhhh. tp redha je la baik study esk nk spm kannn. hehe :p


yg 3rd ni lupe pulak model ape. aq panggil nokia classic je. start gune hp ni time lps spm sampai cfs. 2nd hand jugak. terdesak kot time tu hp lg satu kene rampas so bajet la takleh hidup tkde hp so beli la hp ni. hp ni ok je sbnrnya takde mslh pon except takde memory card dgn gmbar blurr. dulu suke amik gambar so mcm tak syok la kan bile gmbr blurr plus takleh nk save byk2 sbb tkde memory card. alasan semata-mata. haha


then sbb nk memory card sgt so beli la 4th hp ni. beli kt seremban. time tu saje-saje nk usha hp tpi cne ntah pakcik cina tuhh pndai pulak die putar belit sampai aq trpaksa la beli hp. bajet ciput je time tu 300 lau tak silap so beli hp ni ber-trade-in kan hp lame tuhhh. ni first time la gune sony ericsson ni. saje tukar-tukar selera sbb tgk ramai je member-member gune sony. satu je yg tak puas hati psl hp ni, bateri tuuuu. rase nk campak dlm longkang je bile bateri cepat sgt habis. baru charge dh low memang la hangin satu badan kan. so, pasang la hajat nk bli hp baru.


so yg ni yg lastest la. harap-harap tahan la sampai grad. haha. lama lagi tuh. nokia c3. memang la tak canggih tapi canggih pun nk buat hape kalau tak reti gune ye tak? before beli ni mmg dh puas dh aq survey hp mne yg sesuai. mula-mula nk bli yg ade 3g, tp aq mne reti guna 3g. nk bli yg touchscreen, memang la tak minat weh. last skali aq list ape sbnrnye aq nk ble gune hp so ade 3 functions je sbnrnya, bg aq la, sms,call and snap gmbr. so no need la hp canggih-canggih kan. waahhhh. bangga ngn diri sendiri sbb tak tergoda ngn hp canggih-canggih kt kedai tu. hehe. bli hp ni lps dpt rslt sem3 aritu so kire mcm gift utk diri sendiri la :)

lagi satu bangga ngn diri sendiri sbb selama ni beli hp pakai duit sendiri je. mak bapak aq memang tak sponsor la gadget-gadget cenggini. kalau nak memang la kene menabung sendiri. usaha la tu wei. tapi hp yg latest tu abah ade contribute la siket as gift dpt result aritu. then sbb tak cukup memang la kene fork out duit sendiri jugak akhirnya. takpe la kan bukan slalu and hp ni tak mahal sangat punnnnn. hehe. dear hp baru tu, jaga diri elok-elok ye, tahan smpai aq grad tau. bye-bye! :)

3 comments:

are_jah91 said...

wah!!!byknya handphone...
tahniah amalina, kalau bkn kita y bg hadiah kepada diri sendiri, siapa lagi.(^_^) tahniah sekali lagi.

Bella said...

Fuyoh... Hp hampir same mcm wafa'...
Hebak2...

aMaLiNa said...

cik nahu, bukan hmpir sama. memang sama! haha :p
dijah, betol tuuuuuu :)